Loverboys

Hoe herken je een loverboy? Wat is prostitutie? Wat zijn de ervaringen van andere meisjes? Met al je vragen over liefde, loverboys, prostitutie en meer ben je op deze site aan het juiste adres. Kijk gerust rond

Verliefdheid is leuk maar ook eng, je krijgt allemaal gevoelens en emoties. Als je verliefd bent kan je aan niets anders meer denken dan aan die ene persoon.

afvragende-dame
verliefd-zijn2

Maar wanneer ben je echt verliefd?

Je hebt vlinders in je buik

Je kunt alleen maar aan hem/haar denken

Je lacht en zingt de hele dag

Je praat de hele dag over hem/haar

Je krijgt nog amper een hap door je keel.

Je voelt je heel verlegen als hij/zij in de buurt is

Je weet precies wat hij/zij doet

Je krijgt het helemaal warm als hij/zij je aankijkt

Passen hier bovenstaande kenmerken bij jou? Dan ben je zeker weten verliefd.

Verliefdheid kan je gelukkig maken maar ook heel ongelukkig en onzeker je zit met vragen als vind hij/zij mij ook wel leuk? Ben ik wel knap genoeg? Is die ander ook verliefd op mij.

Het kan ook zijn dat je vriend(in) eigenlijk toch niet zo leuk is als je dacht en je dingen laat doen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen. Praat hierover dat kan ook via de onze chat

Een loverboy is meer dan zomaar een fout vriendje.

loverboy_geld

Veelal zijn het jongens die meisjes verleiden, afhankelijk maken en ze gebruiken voor prostitutie, drugs dealen, diefstallen en het afsluiten van leningen en abonnementen. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd. Ook jongens kunnen uitgebuit worden! Loverboys zijn voornamelijk jongens maar kunnen ook meisjes zijn.

De loverboy gaat opzoek naar meisjes, hij doet dat meestal op plekken waar meisjes veel rondhangen, zoals scholen, uitgaansgelegenheden maar ook op drukbezochte internetsite. Dit gebeurt niet alleen in grote steden, maar ook in kleine dorpen. Het kan ook zijn dat vrienden van de loverboy de meisjes in contact brengen met hem. In Nederland komen jaarlijks ongeveer 1500 minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie terecht. Er zijn ook lovergirls. Deze meiden doen zich voor als ‘je beste vriendin’ of proberen dit te worden. Ze willen je vertrouwen winnen en geven informatie over jou door aan een loverboy. Ook brengen ze jou met hem in contact. Vaak zijn deze meiden zelf slachtoffer van een loverboy.
Dé loverboy bestaat niet. De onderzoeken die er naar loverboys zijn gedaan, beschrijven wel een aantal overeenkomsten tussen daders:

  • Het zijn vaak mannen tussen de 20 en 30 jaar oud.
  • Ze hebben vaak de Nederlandse nationaliteit en een allochtone achtergrond.
  • Veel loverboys hebben een laag opleidingsniveau.
  • Loverboys zijn vaak charmante goed geklede jongens
  • Vaak proberen ze indruk te maken met scooters of auto’s.
  • Ze maken makkelijk contact met meisjes.
  • Ze hebben weinig tot geen schuldgevoelens.
dame

Iedereen kan slachtoffer worden van een loverboy.

Iedereen die verliefd kan worden, kan slachtoffer worden van een loverboy. Meisjes, maar ook jongens, in elke gemeente, uit alle lagen van de bevolking, met verschillende opleidingsniveaus kunnen het slachtoffer worden. Dit zou dus ook jou of je vriend(in) kunnen overkomen.

Er zijn wel een paar kenmerken waar loverboys op jagen.

  • jonge slachtoffers (vanaf 10 jaar)
  • Meisjes uit streng religieuze gezinnen zijn extra kwetsbaar.
  • Meisjes uit problematische gezinssituaties zijn vaak slachtoffer.

VOEL JE NIET SCHULDIG ALS ER IETS VERVELEND GEBEURD, ALS JE HET NIET

HEBT UITGELOKT IS HET NOOIT JOUW SCHULD.

Loverboys ronselen hun slachtoffers in real life maar ook via internet. Elke loverboy gaat op zijn eigen manier te werk. Toch zijn er een aantal ‘standaard stappen’ die de meeste loverboys doorlopen. Wij spreken over de ‘klassieke werkwijze’ en de ‘internet werkwijze’.

Klassieke loverboy methode:

ronselen

De eerste fase is het zoeken en benaderen van een potentieel slachtoffer. Bij de klassieke methode ronselen loverboys op verschillende locaties, zoals op scholen, op straat, in winkelcentra, en clubs

Inpalmen

De loverboy doet er er alles aan om het potentieel slachtoffer verliefd op hem te laten worden. Hij doet alsof hij verliefd is, overlaadt haar met veel (en vaak dure) cadeaus en schenkt haar veel aandacht.

Losweken van sociaal netwerk/isoleren

Zodra de relatie een feit is en het meisje verliefd is op de loverboy, isoleert hij haar. Hij zet haar op tegen haar ouders, eventuele broers, zussen en vrienden zodat ze (emotioneel en financieel) afhankelijk wordt van hem. Soms maakt een loverboy ook gebruik van drugs om een meisje afhankelijk te maken.

Uitbuiting

Dan volgt de fase waarin de loverboy het meisje voorbereidt op uitbuiting. Zo kan hij zeggen dat je een schuld moet aflossen of dat je een vriend moet opvrolijken. In het geval van een schuld stuurt de loverboy er op aan dat er geld moet worden verdiend. Dit kan gaan om prostitutie, maar ook om het afsluiten van leningen of abonnementen op haar naam en het dealen of smokkelen van drugs. In het geval van een vriend die in de put zit, vraagt de loverboy het meisje om zijn vriend op te vrolijken en hem gezelschap te geven. Eenmaal daar moet ze met de vriend naar bed of ze wordt door hem verkracht. Daarna moet het meisje steeds vaker met anderen naar bed en wordt ze uiteindelijk in de prostitutie tewerkgesteld.

Internet werkwijze 2.0:
De vier fasen van deze methode:

Grooming en Hawking

Loverboys kunnen ook passief op zoek gaan naar slachtoffers door profielen aan te maken op social media en te proberen hiermee potentiële slachtoffers te lokken. Meestal wordt echter actief gezocht door het zoeken op social media, websites voor jongeren of chatsites. Meerdere potentiële slachtoffers worden benaderd waarna wordt afgewacht wie er reageert.

Inpalmen

Als de loverboy via internet een vertrouwensband met het slachtoffer opbouwt, kan hij vissen naar persoonlijke en/of vertrouwelijke informatie. Ook kunnen zij slachtoffers vragen om seksueel getinte beelden via de webcam. De slachtoffers beseffen vaak niet dat er misbruik kan worden gemaakt van de filmpjes die zij maken.

Inlijving

In de inlijvingsfase vindt vervolgens vaak een ontmoeting plaats in ‘real life’. Het slachtoffer wordt tijdens die afspraak gedwongen tot seksuele handelingen of slachtoffer van een verkrachting door één of meerdere personen. Verder kan de loverboy het slachtoffer chanteren met de verkregen informatie of de webcamfilmpjes.

Uitbuiting

De fase van uitbuiting is de fase waarin de loverboy zijn slachtoffer inzet voor eigen gewin, zoals prostitutie, maar ook om het afsluiten van leningen /abonnementen op haar naam en het dealen of smokkelen van drugs. Als het meisje tegenstribbelt, haalt de loverboy haar over door geweld, (emotionele) chantage of dwang. Een loverboy dreigt bijvoorbeeld naaktfoto’s of seksueel getinte filmpjes van het slachtoffer te verspreiden als ze weigert mee te werken. Eenmaal begonnen in de prostitutie is er geen weg meer terug

Overigens worden beide methoden door elkaar door gebruikt. Zo kan het zijn dat het zoeken van een slachtoffer volgens de internetwerkwijze gebeurt, terwijl voor de overige fasen de ‘klassieke’ methode wordt gebruikt.

Internet

Tegenwoordig spelen internet en sociale media ook een grote rol bij het krijgen. Doordat het internet andere mogelijkheden kent dan het ronselen op straat, worden de fasen soms ook anders ingevuld.

talk_about_it2
Ben je slachtoffer van loverboys?
Of wil je er gewoon over praten?