Promo film

NK Cruyff 6v6
24 juni Enschede.

Enschede ook trotse host city van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 2017
Zaterdag 24 juni organiseren de Johan Cruyff Foundation en Sportaal, met ondersteuning van Enschede Promotie, samen het NK Cruyff Courts 6 vs 6 op de Oude Markt in Enschede.
Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap dat door jongeren voor kinderen van 10 t/m 12 jaar georganiseerd wordt op een Cruyff Court in de wijk. Het kampioenschap in Nederland resulteert in 200 evenementen per jaar bestaande uit lokale voorrondes, kwart- en halve finales en met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts 6 vs 6 in Enschede.

Elf jongens- en elf meisjesteams strijden op 24 juni op de Oude Markt om de titel op twee mobiele Cruyff Courts. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema respect centraal. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.

Volop activiteiten op de Oude Markt
Naast het hoofdtoernooi zelf, zijn er diverse workshops en georganiseerde activiteiten op en rondom de Oude Markt. Er is een WEURO 2017 Voetbalplein, Sutu voetbalmuur, volleybal, judo, American Football, basketbal, een reuze tafelvoetbalspel en een House of Marley Chill Lounge. Ook freestyle voetballer en tevens Cruyff Foundation ambassadeur Soufiane Touzani is aanwezig.

Enschede als decor voor grote sportevenementen
Sportwethouder Jurgen van Houdt is blij met de komst van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 naar Enschede. “Fantastisch dat we met Sportaal en de Cruyff Foundation het NK samen organiseren en dat het dit jaar in Enschede plaatsvindt. Dat betekent dat we naast het EK Vrouwenvoetbal met een halve finale en finale in Enschede op 3 en 6 augustus, nog een groot evenement in de stad hebben. Ik vind het vooral mooi dat er naast het hoofdtoernooi op de Cruyff Courts zelf, diverse breedtesportevenementen plaatsvinden waar iedereen aan mee kan doen, waardoor alle bezoekers van de binnenstad die dag kennis kunnen maken met sport en het een prachtige en sportieve dag kan worden”.